איטום מקלחת ואמבטיה (חדרים רטובים)
- מה הכי חשוב לדעת על איטום מקלחת?
- מה זה חדר רטוב ולמה חשוב לאטום אותו?
- איך מתבצע איטום מקלחת וחדר אמבטיה?
- איטום מקלחת לפני ריצוף
- בחירת חומר איטום למקלחת
- איטום מקלחת כשהרצפה כבר קיימת
- איטום כלים סניטריים של חדר האמבטיה
- מהו מחיר איטום מקלחת?
- מחירון איטום מקלחת
- איך לבחור קבלן לאיטום חדרים רטובים?
- ודאו שאתם מקבלים קבלן איטום הגון עם איטום בקליק
למקלחת ולאמבטיה נהוג לקרוא חדרים רטובים (ניתן לכם לנחש למה) והאפשרות שתופיע שם רטיבות היא גדולה יותר. מה עושים במקרה הזה? איטום הוא הרבה פעמים הפתרון. אז איך מתבצע איטום חדרים רטובים, מה המחיר של העבודה ואיך להתנהל מול קבלן האיטום כדי לוודא שהוא לא עושה לכם עוול?
מה הכי חשוב לדעת על איטום מקלחת?
הכי חשוב לנו שתדעו לגבי איטום חדרים רטובים:
אל תזמינו איטום חדרים רטובים לפני שאתם בודקים את הדברים הבאים | |
מה המחיר?
|
3,000 - 4,000 ש"ח לחדר סטנדרטי
|
איך לוודא שהקבלן אמין?
|
מכין את השטח, לא משתמש בזפת ועושה בדיקת הצפה
|
תקופת אחריות נפוצה
|
7 - 10 שנות אחריות לאיטום מלא
|
טיפ נוסף
|
בקשו שגם יאטום את הכיור, המקלחון והאמבטיה
|
מה זה חדר רטוב ולמה חשוב לאטום אותו?
חדר רטוב הוא חדר האמבטיה, חדר רחצה, מקלחת או איזה שם שתרצו לקרוא לו. הסיבה שקוראים לו כך היא כי עוברים בו הרבה מים. מקלחות, אמבטיה וגם כלים סניטריים כמו שירותים וכיור - תמיד יש בו הרבה נוזלים ולחות. למה זה משנה? כי האיטום שלו יותר חשוב מאשר איטום של חדר שינה.
איטום חדרים רטובים הוא חשוב כי עוברים שם הרבה מים ובעיה באיטום יכולה לגרום לנזילה מאוד בקלות. אתם כנראה לא תרגישו את זה, אבל השכן מתחתיכם ידע מיד כי הוא יראה את התקרה שלו מתמלאת ברטיבות.
איך מתבצע איטום מקלחת וחדר אמבטיה?
כשמדברים על איטום חדרים רטובים צריך להפריד בין שני מקרים: איטום מקלחת לפני ריצוף ואיטום מקלחת מרוצפת. אם אתם במהלך שיפוץ של חדר האמבטיה אז ודאו עם הקבלן שהעבודה כלולה. לעומת זאת אם המקלחת שלכם מרוצפת העבודה תהיה מעט שונה. נרחיב על כל אחד מהמקרים:
איטום מקלחת לפני ריצוף
איטום מקלחת לפני ריצוף מתבצע במספר שלבים:
- ניקיון וקילוף האיטום הישן: הדבר הראשון שהקבלן צריך לעשות על מנת לוודא שהאיטום שהוא יישם יהיה עמיד לאורך זמן הוא לנקות את חדר האמבטיה ולקלף את שכבת האיטום הקיימת. אם חדר הרחצה דורש איטום זה אומר שהאיטום הנוכחי הוא לא מספיק טוב ולכן צריך לקלף אותו לחלוטין.
- בדיקת יובש לבטון: השלב הבא שהקבלן האיטום צריך לבצע הוא בדיקת יובש לבטון. זאת על מנת לדעת האם להשתמש בחומר ביטומני או חומר צמנטי לאיטום חדר הרחצה. הוא יעשה זאת באמצעות הנחה של יריעת פוליאוריטן והדבקה שלה עם סרט נצמד. לאחר מכן צריך להמתין 24 שעות ולראות האם יש התעבות של מים. לא כל הקבלנים יבצעו את הבדיקה הזו, הרבה יבחרו ליישם חומרי איטום שליליים שהם חומרים שמתאימים לבטון רטוב וגם לבטון יבש.
- תיקון סדקים בבטון: לאחר מכן צריך לראות אם יש סדקים בבטון. במידה ויש סדקים בבטון צריך לתקן אותם. התיקון יהיה באמצעות מריחה של חומרים צמנטיים או התזה של סיקה.
- יישום רולקה: הדבר הבא שקבלן האיטום צריך לעשות הוא ליישם רולקה. למי שלא מכיר רולקה היא יציקה אשר מיישמים על מנת ליצור זוויות שימנעו מהמים להתאסף במקום אחד ובמקום זה לנזול הרחק מחדר האמבטיה.
- מיגון הצנרת: השלב הבא שצריך לבצע הוא ביטון של הצנרת על מנת לשמר עליה מנזקים שיכולים להיווצר במהלך מילוי הסומסום. הפגיעה יכולה להיות מהאנשים שעובדים שם או מהציוד, ולכן זה שלב קריטי. לאחר מכן מגיע שלב הטיח שאחריו המשטח חייב להיות חלק ונקי לפני יישום חומרי האיטום. זאת על מנת להבטיח שחומרי היישום ייושמו בצורה חלקה שלא תפריע להם בעתיד.
- יישום חומרי האיטום: לרוב חומרי האיטום שישתמשו בהם לצורך איטום מקלחת הם חומרים איטום שליליים על בסיס צמנטי או בסיס אפוקסי (נרחיב עליהם בהמשך). שוב נדגיש שלפני יישום חומרי האיטום המשטח חייב להיות חלק ונקי על מנת שהאיטום יהיה עמיד לאורך זמן.
- בדיקת הצפה: בדיקת הצפה לחדרים רטובים היא קריטית על מנת לוודא שהאיטום אכן בוצע בצורה טובה. כמו ששמה מרמז בבדיקה הקבלן מציף את החדר במים ומחכה 24 שעות כדי לראות אם חומר האיטום ביצע את עבודתה מהימנה. אם לא הוא יחזק את האיטום.
- רובה והנחת הריצוף: לאחר שנבדק שחומר האיטום אכן חזק זה השלב להניח את הריצוף ולאטום את הרצפה. איטום רצפה מתבצע באמצעות יישום של רובה (החומר הלבן בין המרצפות). המרחק בין האריחים חדר האמבטיה צריך להיות 3 מ"מ, אך לפעמים הקבלן יעדיף 2 מ"מ. אם זה המצב ודאו איתו שזה לא יפגע באריחים.
- שימו לב! השיפוע בחדר הרחצה צריך להיות 1% כדי שהמים יזרמו אל עבר הניקוז. בשביל לוודא שהקבלן אכן ביצע את עבודתו מהימנה שפכו מעט מים על הרצפה וודאו שהם אכן נוזלים אל עבר הניקוז.
בחירת חומר איטום למקלחת
בבחירה בין חומרי איטום למקלחת, יש 3 נפוצים. הנפוץ ביותר היא סיקה, אבל עדיין מומלץ להכיר את שלושתם:
- סיקה: סיקה הוא חומר שמגיע בנוזל ואבקה בנפרד ומעורבב כשהקבלן נמצא אצלכם. הוא מחולק ל-2 השכבה הלבנה שהיא תהיה השכבה הראשונה שהוא יישם והשכבה האפורה שהיא תהיה השכבה השנייה. לרוב יישום החומר יתבצע באמצעות מריחה עם מברשת גסה. לפני שהקבלן מיישם את החומר צריך להרטיב את הבטון על מנת שישאר לח. לאחר מכן תתבצע המריחה של השכבה הראשונה, המתנה להתייבשות ואז מריחה של השכבה השנייה. אם את איטום המקלחת הקבלן עושה תוך כדי שיפוץ חדר האמבטיה הוא גם יבצע אשפרה בטון על מנת לשמור על הבטון לח.
- וינקלר: וינקלר היא למעשה חברה שחומר האיטום המומלץ שלה נקרא winpox cement. בניגוד לסיקה כשמשתמשים בו לאיטום חדר האמבטיה לא צריך לעשות זאת בשתי שכבות - רק שכבה אחת מספיקה. בנוסף לא צריך לעשות אשפרה לאחר מכן, אבל כן יש צורך לנקות ולהרטיב את הבטון לפני כן.
- תרמוקיר: תרמוקיר SE 980 הוא חומר שכן צריך להיות מיושם בשתי שכבות שונות. השכבה הראשונה היא דקה בעובי של 3 מ"מ ולאחר הייבוש שלה תתבצע המריחה של השכבה השנייה. כמו במקרה של סיקה גם אחרי יישום של תרמוקיר מומלץ לבצע אשפרה.
איטום מקלחת כשהרצפה כבר קיימת
סיטואציה אחרת שבה עושים איטום מקלחת היא כשהרצפה קיימת כבר ולא במהלך שיפוץ של חדר האמבטיה. איטום מקלחת מרוצפת הוא הרבה פחות יעיל והוא בעיקר ימתקד באיטום קירות המקלחת, איטום רצפת המקלחת ואיטום של הכלים הסניטריים (אמבטיה, מקלחון ועוד).
איטום כלים סניטריים של חדר האמבטיה
כחלק מאיטום חדר האמבטיה, במיוחד במקרה שהמקלחת מרוצפת חשוב לוודא שאוטמים גם את החלקים הבולטים - המקלחון והאמבטיה עצמה. אלו לא עבודות איטום גדולות והן מאוד פשוטות לקבלן איטום מנוסה.
- איטום האמבטיה: כשמדברים על איטום אמבטיה חשוב להבדיל בין שני סוגים - איטום של האמבטיה עצמה ואיטום בין האמבטיה לקרמיקה. במקרה של איטום האמבטיה גם הוא מתבצע באמצעות סיקה שגם מתאימה לאיטום של אמבטיה אקרילית. איטום גין האמבטיה לקרמיקה מתבצע באמצעות סיליקון. חשוב לוודא שהמשטח נקי לפני יישום הסיליקון אחרת הוא לא ישב טוב.
- איטום המקלחון: אם במקום אמבטיה יש לכם מקלחון אז גם במקרה הזה האיטום לרוב מתבצע באמצעות סיליקון. אם יש לכם מקלחון זז (כזה שלא תקוע ברצפה) צריך להחליף את פס הסיליקון למטה. ודאו שקבלן האיטום עושה זאת כחלק מאיטום המקלחת.
- איטום של הכיור: עוד עבודה קטנה שלא חובה לקרוא בשבילה לבעל מקצוע, אבל אם הוא כבר נמצא שם כדאי לנצל את זה (הוא גם כנראה יעשה את זה בצורה יותר טובה מכם). איטום כיור היא עבודה קטנה וזולה וכמו שניחשתם גם פה בדרך כלל משתמשים בסיליקון.
מהו מחיר איטום מקלחת?
מחיר איטום מקלחת נע בין 3,000 - 4,000 ש"ח עבור חדר אמבטיה סטנדרטי בגודל של 4 - 6 מ"ר. המחיר כולל מע"מ.
מחיר איטום מקלחת בממוצע לחדר סטנדרטי: 3500 ₪
טווח מחיר גבוה 4000 ₪
טווח מחיר נמוך 3000 ₪
מחירון איטום מקלחת
לפניכם מחירון איטום מקלחת שכולל גם את העבודות הקטנות:
מחירון איטום מקלחת
מחיר איטום אמבטיה אקרילית
|
250 - 400 ש"ח |
מחיר איטום בין האמבטיה לקרמיקה
|
250 - 300 ש"ח |
מחיר איטום מקלחון
|
250 - 400 ש"ח |
מחיר איטום כיור
|
200 - 300 ש"ח |
מחיר איטום רצפת מלקחת
|
85 - 105 ש"ח למטר |
מחיר איטום קירות מקלחת
|
150 - 300 ש"ח למטר |
הדפס מחירון
- המחירים המוצגים במחירון אינם כוללים מע"מ.
- המחירון מעודכן לחודש נובמבר בשנת 2024.
איך לבחור קבלן לאיטום חדרים רטובים?
על מנת לבחור קבלן איטום לצורך איטום חדרים רטובים כדאי לוודא כמה דברים לפני שאתם מזמינים אותו כדי לוודא שמדובר בקבלן אמין:
- שימוש בזפת: קודם הסברנו לכם לגבי חומרי איטום לחדרים רטובים, ואלה החומרים המומלצים. יש קבלני איטום שישתמשו בזפת על מנת לאטום את חדר האמבטיה וזה בהחלט לא מומלץ. שימוש בזפת לאיטום הגג הוא גם פחות מומלץ אבל עדיין נפוץ בזכות המחיר הזול שלו - אבל במקרה של איטום חדרים רטובים בכלל לא מומלץ לעשות זאת כי זה לא יחזיק מעמד.
- בדיקת הצפה: אף קבלן איטום הוא לא קוסם וכשזה נוגע לאיטום חדרים רטובים חשוב לוודא שעושים את העבודה כמו שצריך. תמיד דברים יכולים להתפספס ולכן חשוב לוודא שהקבלן לא מדלג על השלב של בדיקת ההצפה, אחרת תמצאו את עצמכם עם בעיית רטיבות נוספת אחרי זמן קצר מדי.
- הכנה לפני האיטום: אחד הגורמים הכי חשובים להצלחה של איטום הוא ההכנה עצמה. לפני שאתם מזמינים קבלן איטום אל תפחדו לשאול אותו איזו הכנה הוא מבצע. ודאו שהוא אכן דואג לנקות את החדר, לקלף את שכבת האיטום הקיימת ולהרטיב את הבטון לפני יישום חומר האיטום.
- גורם הרטיבות: הרבה פעמים ניתן להתבלבל כשרואים רטיבות בבית, במיוחד כשמדובר על חדר הרחצה וישר מניחים שזו בעיית איטום. אמנם זו בהחלט בעיה נפוצה, אבל אל תפחדו לשאול את קבלן האיטום מה בעיית האיטום שהוא רואה. ייתכן והבעיה היא בכלל נזילה ואז תצטרכו להזמין אינסטלטור מאתר נזילות לצורך הבעיה.
- אחריות על העבודה: עוד דבר שמומלץ לוודא עם קבלן האיטום לפני שאתם מזמינים אותו לעבודה הוא אחריות. עבור איטום חדרים רטובים נהוג לקבל אחריות של 7 - 10 שנים. ודאו שאתם מקבלים את האחריות וודאו שזה בכתב. שימו לב שאם הזמנתם את הקבלן לתיקון של איטום המקלחת לרוב לא תקבלו אחריות על העבודה.
משך תקופת האחריות הממוצעת: | ||
10 שנות אחריות | 8.5 שנות אחריות | 7 שנות אחריות |
⚠️ קבלני האיטום אינם מחויבים לספק תקופת אחריות כלשהי, והיא ניתנת לשיקולם הבלעדי. |
ודאו שאתם מקבלים קבלן איטום הגון עם איטום בקליק
איטום בקליק נמצא כאן כדי לעזור לכם עם כל בעיות האיטום שיש לכם החל מהבנה מה הבעיה, מה המחיר ומתן מידע מלא על כל הנושא כדי שוודאו שבעל המקצוע אכן מקצועי ולא עושה לכם עוול. דרך נוספת היא בזכות הטיפים להתנהלות מול בעל המקצוע וגם באמצעות השוואה.
השוואה בין קבלני איטום עוזרת לכם גם לוודא שאתם מדברים עם בעל מקצוע הגון וגם עוזרת לכם לחסוך במחיר העבודה. לא כל קבלן איטום יקח לכם מחיר זהה עבור איטום מקלחת ולכן מומלץ לקבל מספר הצעות מחיר. התקשרו או השאירו פרטיםפ בטופס המצורף וקבלו עד 3 הצעות מחיר מקבלני איטום בעיר שלכם עבור איטום מקלחת.